Καλωσήλθατε στην πηγή των SUPERFOODS

Τα SUPERFOODS δεν είναι μια καινούρια κατηγορία τροφών, καθώς οι πρόγονοί μας τα είχαν εντάξει εδώ και αιώνες στη διατροφή τους ενώ συχνά χρησιμοποιήθηκαν ως φάρμακα ή μετατράπηκαν ως και σε αντικείμενο λατρείας. Ο χαρακτηρισμός SUPERFOODS είναι υποκειμενικός και μπορεί να δοθεί σε πληθώρα καρπών, φυτών αλλά και τροφίμων. Σήμερα η επιστήμη της διατροφής ξαναανακαλύπτει την πλειάδα θρεπτικών συστατικών που περιέχονται σε καρπούς, φρούτα, ρίζες κ.α. με ηλικία εκατοντάδων χρόνων.

ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΑ

Μία μόλις μπουκιά ή μερικές γουλιές από τις κατάλληλες υπερτροφές χαρίζουν στον οργανισμό μας συμπυκνωμένα τα αναγκαία θρεπτικά στοιχεία και μπορούν να συμπληρώσουν τη διατροφή μας προσφέροντας υγεία, δύναμη κι ενέργεια!

ΘΡΕΠΤΙΚΑ

Σε κάθε προϊόν από τα SUPERFOODS υπάρχουν 100 έως 200 πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, ανάμεσα στα οποία και κάποια δυσεύρετα στα συνήθη τρόφιμα. Επομένως, άτομα που έχουν αυξημένες θρεπτικές ανάγκες, όπως οι αθλητές, που δεν διατρέφονται ισορροπημένα, κάνουν δίαιτα αδυνατίσματος ή ακολουθούν ειδικού τύπου διαιτολόγια, όπως αποτοξίνωσης, χορτοφαγίας ή ωμοφαγίας, ωφελούνται σχεδόν πάντα από την κατανάλωση τους. Είναι επίσης ενδεχομένως χρήσιμες σε άτομα με δραστήρια ζωή, που κουράζονται πολύ, έχουν μειωμένη ενέργεια ή νιώθουν εξασθενημένα. Επιπλέον, κάποιες μπορεί να ενισχύσουν τις αποτοξινωτικές και ιαματικές ικανότητες του οργανισμού, συμβάλλοντας έτσι θετικά στη βελτίωση της λειτουργίας του. Η κατανάλωση υπερτροφών δεν υποκαθιστά την αναγκαιότητα για μια πιο ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή. Λόγω των αυξημένων στις μέρες μας υποχρεώσεων, την ένταση της ημέρας και του στρες που μας καταβάλει και κυρίως λόγω της έλλειψης χρόνου, στρεφόμαστε όλοι σε μια γρήγορη διατροφική λύση, που δεν προσφέρει τίποτα στον οργανισμό. Για τον λόγο αυτό τα SUPERFOODS έχουν αποκτήσει πάρα πολλούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο και έχουν γίνει η νέα τάση της μόδας.

SUPERFOODS

Translate »