Royal jelly / Βασιλικός πολτός

Βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας. Η γεύση του είναι υπόξινη, ελαφρά καυστική και το χρώμα του υποκίτρινο.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣΤα αποτελέσματα της επίδρασής του στη βασίλισσα είναι εντυπωσιακά. Η βασίλισσα αποκτά διπλάσιο μέγεθος από τις εργάτριες, ζει 30 φορές περισσότερο χρόνο, γίνεται γόνιμη και γεννά καθημερινά 2.500 αυγά τα οποία σαν όγκος είναι 2,5 φορές το μέγεθός της!

Ένας μέσος όρος των συστατικών του βασιλικού πολτού είναι: υγρασία 67% – πρωτεΐνες 15,5%- σάκχαρα 12,5% – λιπαρές ουσίες 4% – τέφρα 1%. Αυτό όμως που δίνει τις εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες. Συγκεκριμένα σε κάθε 1 γραμμάριο περιέχονται Β1 θειαμίνη 3,9 mg – Β2 ριβοφλαβίνη 26,5 mg – Β3 νιασίνη 84 mg- Β5 παντοθενικό οξύ 186 mg – Β6 πυριδοξίνη 2,4 mg – Β7 ινοσιτόλη 100 mg – B8 βιοτίνη 1,7 mg – B9 φολικό οξύ 0,2 mg. Επίσης σε διάφορες αναλογίες Β12 και C. Αμινοξέα 30 ειδών. Μεταλλικά άλατα: νάτριο, μαγγάνιο, σίδηρο, χρώμιο, κάλλιο, νικέλιο. Επίσης 3% άγνωστους βιοκαταλύτες.

Ο βασιλικός πολτός όταν καταναλώνεται από τον άνθρωπο, ρυθμίζει και εξισορροπεί τις λειτουργίες του οργανισμού, οξυγονώνει τα κύτταρα και αυξάνει την φυσική αντίσταση στις εξωτερικές προσβολές αλλά και στις εσωτερικές ανωμαλίες. Έχει αποδειχθεί ότι είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης. Επιδρά θετικά στο μεταβολισμό, στην ανάπτυξη και τη μακροζωία. Με την ανανέωση των κυττάρων αναζωογονεί καταβεβλημένους, ταλαιπωρημένους και ηλικιωμένους οργανισμούς. Αυξάνει τις σωματικές και πνευματικές δυνάμεις, τονώνει τη μνήμη, την αντοχή, την γονιμότητα και τη σεξουαλική απόδοση.

Χωρίς υπερβολές

  • Έχει βακτηριδιοκτόνες και αντιβιοτικές ιδιότητες χαρίζοντας, αν όχι ανοσία, τουλάχιστον ταχεία ανάρρωση.
  • Διατηρεί το δέρμα ξεκούραστο, σφιχτό και αρυτίδωτο – τα μαλλιά πυκνά, γερά και λαμπερά – τα νύχια σκληρά και μεγάλα.
  • Αυξάνει τη σεξουαλική απόδοση και επιθυμία.
  • Επιταχύνει το μεταβολισμό ρυθμίζοντας ταυτόχρονα το βάρος.
  • Αυξάνει τη μνήμη και διευρύνει την αντίληψη.
  • Δημιουργεί αίσθημα ευφορίας.
  • Καταπολεμά νευρασθένεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης.
  • Μειώνει ατονία και κατάθλιψη.
  • Αποβάλει το άγχος.
  • Χαρίζει στο σύγχρονο άνθρωπο ζωντάνια, ενεργητικότητα, σιγουριά υγεία και χρώμα έντονο, σε αντίθεση των γκρίζων και πλαστικών καιρών που ζούμε.

Πιο συγκεκριμένα: αρτηριοσκλήρωση, αρθρίτιδα, αιμορροΐδες, δερματικά, σάκχαρο, καθυστέρηση ανάπτυξης, ουρολοιμώξεις, πίεση, δυσκοιλιότητα, στομαχικές διαταραχές, νευρασθένειες, αϋπνίες, κλιμακτήριο, ατονία, άγχος, στρες, κατάθλιψη… Η κατανάλωσή του συνίσταται για 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προϊόν απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό.

Η ισχύς του βασιλικού πολτού εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5 C (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, αλλοιώνεται από τον αέρα το φως και τα μεταλλικά σκεύη. Η ημερήσια δόση είναι ένα κουταλάκι της συσκευασίας το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί. Τα παιδιά μισό κουταλάκι, αθλητές και ασθενείς έως και δύο.

Δοσολογία

Ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί. Παιδιά μισό κουταλάκι, αθλητές και ασθενείς έως και δύο.

Απαραίτητος χρόνος χρήσης 3 μήνες ετησίως. Ο βασιλικός πολτός είναι φυσικό προϊόν απόλυτα αβλαβές, δεν προκαλεί παρενέργειες και εθισμό. Η ισχύς του βασιλικού πολτού εξαρτάται από τη φρεσκάδα του. Συντηρείται σε 5 βαθμών C (οικιακό ψυγείο) έως 6 μήνες, αλλοιώνεται από τον αέρα το φως και τα μεταλλικά σκεύη.

Ο Βασιλικός πολτός είναι η πλουσιότερη υγιεινή τροφή της φύσης!


Translate »